divendres, 15 d’agost del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 352



Amb el Pregó al balcó del Ajuntament, ahir a la tarda es va donar l'iniciï a la Festa Major de Gràcia, 2014. Pronunciat d'una manera festiva i musical per Ricard Estruch, ex president de la Fundació Festa Major de Gràcia, activista gracienc i, vinculat a altres entitats de Gràcia com El Centre Moral . En el seu discurs va relatar tot un recorregut des de la seva infantesa vinculada al barri, fins els temps actuals, una garlanda de vivències que va agradar força a la gent que omplia la Plaça de la Vila.
El cartell que podeu veure, és de Natàlia Vallès, "Natilles" coneguda pintora i dissenyadora , que va guanyar el 21è Concurs del cartell de la Festa Major 2014, organitzat per la Fundació. Natàlia és de Premià de Mar i actualment veïna d'Hostafrancs, que hi participava per primera vegada. Ella mateixa explica que buscant informació va descobrir que l'horari de la festa abraçava gairebé les vint-i-quatre hores del dia,i que va tenir clar que els protagonistes havien de ser el sol i la lluna. En el moment de pintar-los li va venir a la memòria els rellotges de sol i els seus simbolismes i els hi va incloure. No utilitza l'ordinador, sinó l'aquarel·la, ja que troba que li dóna escalfor i un afecte i, al mateix temps és el seu llenguatge a l'hora de pintar i dissenyar.
Esteu tots convidats a gaudir de la Festa, com a bona gracienca us la recomano, enguany s'ha treballat per acostar-la més a la gent de barri i, potenciar diversions de dia pels infants i els mateixos veïns i, potser arraconar  la gran riuada de turistes de borratxera d'anys enrere, sense oblidar les nits amb les seves orquestres i ballarugues. Hi trobareu 18 carrers guarnits, molts d'ells amb temes originals que han comportat moltes hores de feina veïnal, Concurs de guarniments de balcons i portalades, concursos de pintura i fotografia, fires, torneig d'escacs i de tennis taula,exposicions diverses i, pels Lletraferits un concurs literari de textos teatrals.
La plaça del Sol és la plaça del Folk i, la meva, la del Diamant, és   la plaça del swing. HI esteu tots convidats, a casa hi cap tothom, ja sabeu que diu la cançó: Oh, benvinguts, passeu, passeu, casa meva és casa vostre...  Animeu-vos.

1 comentari:

  1. Gràcies per la teva invitació. Tinc en Lluís voltant a tothora pel teu barri. El cartell d'aquest any el trobo molt bonic.

    ResponElimina