dilluns, 18 d’agost del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 353



La il·lusió dels premis. Festa Major de Gràcia


Sempre és un moment molt esperat, el veredicte del jurat donat al mig de la plaça de l'ajuntament, per saber a quin carrer, portalada o balcó han concedit el premi.  Molts anys enrere els premis anaven acompanyats d'una recompensa en diners, fet que comportava molts problemes, això va canviar en bé quan és va decidir donar la mateixa ajuda a cada carrer. Els premis d'aquest any són: Primer premi d'Honor al c/ Verdi. Segon d'Honor al c/ Progrés, fins a cinc... altres, Premi a la reutilització c/ Perla. A la millor portalada, al millor sostre, a la millor il·luminació, a la originalitat i al millor detall artístic.  Ja veieu que n'hi ha per tots. Val a dir que la festa és molt lluïda i la riuada humana, no para de passar de dia i de nit.
Les fotos són de carrer Verdi, un xic fosques perquè plovia, es titula AMAZÒNIA, i és una recreació simbòlica d'una part de la selva amazònica, amb arbres, lianes, diferents animalons fets amb pinyes com: ocells, aranyes, formigues, entre altres i amb un sostre fet amb milers de fulles de diferents colors. El cocodril que veieu a mig muntar porta en el llom centenars de closques de pinyons que fan d'escates, vaig veure la veïna que les enganxava amb cola quasi d'una en una, va comentar-me que més que paciència hi posava amor.


El segon carrer guardonat, ha optat altre vegada per la temàtica cinematogràfica, que l'any passat els hi va aportar el primer premi, es titula PROGREZOMBIE, tot el carrer està ple d'arbres fantasmes i molts ninots de zombis, plens de sang i fetge, que van en la línia de The Walking Dead, que sorprenen als qui hi entren sense saber on van, l'entrada és una cova lúgubre, de pas estret; limiten l'accés els guàrdies per no trobar-se la gent a dins apinyada i a les fosques, val a dir que tots, jo també, hem fet la cua respectuosament.
Personalment m'ha agradat molt el carrer de Berga, cinquè premi, BERGATUM, que recrea la ciutat de Berga, amb el clàssic buscador-comprador de bolets, la façana d'una masia amb tot el seu bestiar i, una representació de la Patum, amb diversos símbols de la festa patuenca, amb l'ajuntament i el rellotge que marca aquesta festa. ( He anat dues vegades a viure la Patum i m'ha agradat la recreació)
La festa dóna per més, us hi esperem fins el dijous 21 amb la cloenda dels focs artificials.                                                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada