dimarts, 13 de novembre del 2012

LA TRESCA I LA VERDESCA

La Teresa, filla meva, viu ara a Les Planes, a la banda del darrera del Tibidabo i quan hi vaig em meravello de la part de natura verge que encara es pot trobar ben a prop nostre i de la qual en fem poc cas. Una de les coses que s'hi pot trobar fàcilment són cireretes d'Arboç de les quals se'n pot fer melmelada, a banda de que fan tardor i son precioses. Us explico com fer-ne si és que us agafa el rampell. Ara,tot es troba en qualsevol moment i no cal menjar naps a l'Advent, ni faves pel maig, ni mongetes tendres a l'estiu, Però aquestes coses que encara només es troben a la natura i no comercialitzades, fa molta gràcia poder-les gaudir. I després menjar-les fora de temps encara fa  més alegria. Almenys a mi. 

Melmelada de cireretes d'arboç


1 Kg de cireretes d'arboç
75 ml. de suc de llimona
500 grs de sucre.
200ml. d'aigua mineral.


Primer netejarem les cireretes d'arboç.
A continuació en un bol de vidre, les barregem amb 125 grams de sucre i el suc de llimona. Ho deixem macerar 8 hores tapant-ho amb paper "film" i a la nevera.
Quan ha passat aquest temps ho posem en una cassola i afegim l'aigua. Ho escalfem a una temperatura de 50º i ho anem removent amb una cullera de fusta, fins que veiem que s'estova i ens pugui ser fàcil passar pel sedàs. La posem novament a la cassola amb la resta del sucre i ho portem a ebullició durant 4 minuts aproximadament fins que estigui a la textura desitjada.

El sedàs cal que sigui molt fi, doncs el gra de la fruita és desagradable de trobar a la melmelada. 

2 comentaris:

  1. Aquesta me l'apunto! encara que tinc un record de les cireretes de pastor que no és gaire bo.... Quan treballava a Flor de Maig un dia vaig sortir a collir-ne i vaig agafar una trompa!!!! Després per tornar a casa per aquella caretera amb tants revols uffff, fa més de 15 anys i encara me'n recordo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cada cosa a su tiempo y los nabos en Adviento, diuen. Potser no era el moment.

      Elimina