dissabte, 25 d’abril del 2015

L'arpa i les seves vibracions,



NATIONAL GALLERY

En un viatge a Londres, ja fa anys, com diria un company de la colla, " ara de tot fa molts anys", visitarem la National Gallery, fundada el 1824, i  ubicada a la part nord de Trafalgar Square. Ara del viatge sols em queda en la memòria un petit record i unes fotos de la façana en un àlbum.
Avui tarda amb dos dels amics d'aquell viatge , hem vist al cinema Balmes el Documental Nacional Gallery, dirigit per Frederick Wiseman, 175 mim que no es fan llargs, mentre el film ens mostra un viatge al cor d'aquest museu, ple d'obres mestres de la pintura occidental de l'edat mitjana del segle XIX.
Hem coincidit que és com assistir a un classe on es mostra de tot, un retrat del lloc, funcionament, la seva relació amb el món, els seus agents, el seu públic i els seus quadres. També hem après moltes coses de la conservació de les obres, del treball d'investigació, totes les facetes dels innombrables treballadors, estudiosos, arxivers, professors, guies que expliquen les obres i els seus autors, i un llarg etc.
M'ha agradat molt veure el contrast de les cares de les pintures, plasmades sobre les teles, amb les cares de les persones que en grups o bé individualment se les miraven. Llargues cues per entrar, pluja que no podia faltar la majoria de dies, indumentàries de tota mena,  gent representativa de totes les edats, països i cultures. Cares davant d'altres cares plasmades fa molts anys per grans mestres.
Es possible que ja hagueu vist el documental, estrenat el 19 de març als cinemes de Barcelona, si és així podeu dir-hi la vostra.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada