dimarts, 1 de març del 2016

GRANS ACTRIUS


ROSA NOVELL

Els dilluns, la Filmoteca es tancada. No hi han projeccions per al públic. Però avui, ha estat una excepció. Ha estat un emotiu i merescut acte, amb els amics i admiradors d’una gran dama de l’escena: l’actriu catalana Rosa Novell.
Rosa Novell, ha estat present a la pantalla de la sala Chomón, de la Filmoteca de Catalunya, amb un film sense precedents: “El testament de la Rosa”, un film dirigit per Agustí Villaronga i produït per Isona Passola i la seva productora Massa D’Or.


Rosa Novell estava retirada dels escenaris últimament a queixada d’un càncer que l’hi provocà la ceguera total. Tot i això, encara va fer una última interpretació teatral de l’obra “L’última trobada” de Sándor Márai, dirigida per Abel Folk. El text, ja llavors el va aprendre amb una gravadora donat que els seus no hi veien. I avui un any just després de la seva mort, la tornàvem ha tendre entre nosaltres a la pantalla gran de la Filmoteca de Catalunya, amb força interpretativa, sensible, transmetent emocions un altre cop, recitant el monòleg “El testament de María” que s´ha transformat en el testament de la Rosa. La Rosa Novell. Un delicat film, ple de sensibilitat, emotiu, amb una gran interpretació on l’actriu manté un continuo diàleg amb el director, sempre al seu costat, guiant-la, acompanyant-la. Una petita/gran joia que ens mostra una actriu, una dona, amant de la seva professió, amant de la vida. Plantant cara a la mort.


Isona Passola i Agustí Villaronga
  
La sala plena de gom a gom, pels amics, per l’equip de rodatge, per companys de feina, per la família i per les autoritats, representant a la Generalitat, l’alcaldessa, la Presidenta del Parlament, l’antic conseller de cultura, etc, etc…
I sota la pantalla presidint la taula i explicant els moments del rodatge, Isona Passola la productora, Agustí Villaronga el director del film, Octavi Martí per part de la Filmoteca i amic de l’actriu, Eduardo Mendoza el seu espòs i Queco Novell el seu germà. ¡¡Un merescut homenatge!!  L'estrenen el proper divendres 4 al cinema Texas. No hi falteu.


 Queco Novell, Eduardo Mendoza i Octavi Martí

Fotos Rafel R.B.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada