dimecres, 10 de febrer del 2010

TRESCA I VERDESCA- 59



  • La Taula interdepartamental de La Rambla i l'Ajuntament, s'han proposat una sèrie d'actes i accions en pro de reconquistar l'esperit de La Rambla. Durant el mes de març es faran activitats diverses a una carpa gegant davant de Les Drassanes amb espectacles, actuacions, debats etc. Hi ha molts personatges interessats en aquests actes. Quan sapiguem el programa veurem en què queda el projecte. Però si a més a més, l'Ajuntament o la Generalitat només s'ho miren, encara que hi col·laborin, poc serà per aconseguir la recuperació desitjada.
  • Enhorabona als fotògrafs de la casa. A Barcelona hi ha 13 grafitis per kilòmetre de carrer. Agafeu les càmeres i el carrer és vostre que això s'acaba!
  • Quan sento aquestes notícies com la dels 2.000 currículums deixats en un dia per treballar en el futur Corte Inglés de Tarragona, se'm fa aquell nus una mica més avall de la gola. Serà per solidaritat o per la pròpia angoixa de mare i sogra d'aturats? (6'5 entre 13, no és per estar de broma).
  • Si us agrada el flamenc, comença el 5è festival de Barcelona. Diu que hi haurà para todos los gustos. Jo, per aquest any ja he complert amb tot el que vaig empassar els dies a Matalascañas. Digo.
  • S'acosta San Valentin. Impossible no sentir-se enfarfegat per la cursileria ambiental. Ai Sant Jordi, que sobri ets i com m'agrades!
  • Es veu que a la tele fan un programa (és un dir) en el que dues mares s'intercanvien la família durant quinze dies. Una és superorganitzada i l'altre caòtica. Crec que amb un de sol n'hi ha prou per allò del virgencita que me quede como estoy.
  • Miquel Barceló, una retrospectiva a Caixaforum de Madrid. Ja m'havia fet il·lusions d'una escapadeta però veig que al juliol vindrà a Barcelona.
  • Carmina Riuipullensia, un conjunt poètic del s. XII, escrit en llatí i ara traduit al català, s'acaba de publicar per l'Editorial Adesiara. Una vintena de poesies amoroses , algunes "d'alt voltatge" que caldrà buscar i llegir. Això si que és una bona manera de celebrar els dies de l'amor. I quants més caiguin , millor.
  • Avui, una conferència d'un psicòleg : Donar vida als anys . No ens cal anar-hi.
  • Projecció de Senda tenebrosa, de Delmer Davis, protagonitzada per H.Bogart i L. Bacall. A la biblioteca Xavier Benguerel, Av Bogatell 17 a les 19h. Entrada lliure.
  • Al Poliorama, una de ciència ficció: La listas, en la qual figura que al món només hi ha artistes i que tots els que resolien les necesitats de la vida han desaparegut. El director és Julio Wallovits. És un avís de que l'excés d'artistes pot matar l'art.
  • Al Cercle del Liceu s'ha programat un cercle de projeccions en DVD, comentades per R. Aliè que es diu Operes que no veuràs mai al Liceu. Avui , a les 19'30 El turco in Itàlia de Rossini, gravada al Festival de Pésaro. Tel 93 318 79 25

2 comentaris:

  1. Mª Dolors els teus comentaris ens apropen a la realitat de casa nostra i de fora amb molt criteri. Jo volia fer-vos una aportació del TRISTAN, però unes hores abans de la representació un inoportú virus a la panxa, dels que corren ara, em va fer quedar al llit, més ben dit al bany. Res "todo mi gozo en un pozo" Humans tan mateix que diria Jordi Llimona. Mª Teresa

    ResponElimina
  2. La foto de la setmana sens dubte un grabat o dibuix de Chillida,em recorda un viatge a Hernani, Guipuzcoa, on vaig gaudir del Museu Chillida - Leku, tan ple d'obres a dins com a fora, un gran geni que ens ha deixat molta bellesa. Vaig comprar samarretes i diversos records. Mª Teresa

    ResponElimina