dilluns, 8 de febrer del 2010

TRESCA I VERDESCA 56



  • La nostra ciutat continua donant sorpreses. A que no sabíeu que hi ha un Museu del Mamut? Doncs sí, al carrer Montcada nº1 en un d'aquestes antigues cases-palau, restaurada, un col·leccionista rus ha muntat part de la seva col·lecciço de mamuts i altres bèsties coetànies trobades a Sibèria. Hi ha mamuts sencers naturalitzats, queixals, esquelets totals d'aquestes bèsties, ullals, etc. I els deixen tocar. És una mica patatera, parlant en termes museístics i també científics, però la col·lecció és espectacular i als nens els encanta, us en dono fe.
  • A Haití hi ha un grup d'artistes "d'art pobre" que treballen ben bé per amor a l'idem i que, com ja podeu imaginar, ningú no els fa cas. Ara amb el terratrémol se'ls ha girat una feinada (als que han quedat amb vida). Alguns ja havien dut les seves obres a l'estranger i, en cas de ser de gran envergadura, muntaven un taller allà on fos i ho feien directament allí, cosa que em sembla molt més interessant. Diuen que els rics d'aquest món, mai no els han comprat res perquè es veurien a si mateixos. Bona "moraleja"
  • Al Runrun d'avui, en Marius Serra parla de Salinger i les repercusions que tindrà en la publicació de la seva obra desconeguda i de la seva vida preservada (que no pas amagada). I fa un exercici de xafarderia ficció sobre un Salvat-Papasseit refugiat a Horta i vivint-hi cinquanta anys fent la seva i podent dir allò de "quina grua el meu estel, quin estel la meva grua", en la impunitat i sense cap risc. I jo que sóc en el fons una ingènua, em pregunto, els escriptors no tenen dret a tenir la vida que volen?
  • Torno a veure Sa història des senyor Sommer i em sento com dins d'un quadre de Marc Chagal o de René Magritte. Al sortir, també jo crec que podria volar per sobre les teulades del carrer de Petritxol.
  • Crec que s'hauria d'anar a veure una mostra de l'art que han fet unes parelles d'artista professional i un malalt mental. Està al Palau de Mar. Crec que hi aniré, primer perquè pot estar molt bé i segon perquè crec sinceramanet en les propietats terapèutiques de la creació i que cal afavorir-la. I si no que ens ho diguin a nosaltres que sense la bogeria de l'escriptura no sé pas on seriem.
  • Al Macba, exposició (a partir de demà a les 19'30h) de 130 obres de John Baldessari. El 1966, en un gran happening, va cremar tot el que havia fet fins llavors, simbolitzant que començava de nou sense cap càrrega. A partir d'aquell moment es va dedicar a l'exploració del llenguatge i la imatge. No vull fer-ne la crítica perquè encara no l'he vist però segur, segur que és molt interessant.
  • Expo de dibuixos de l'il·lustrador internacional Eugeni Sierra. A l'Institut botànic, Psg. del Migdia (Montjuïc).
  • Aneu preparant una sortideta a Girona per veure l'expo de Chillida que s'inaugurarà divendres dia 12. Al Centre Cultural Caixa Girona, Ciutadans 19.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada