diumenge, 8 de juny del 2014

l'arpa i les seves vibracions,342


GARRAF
cartell 4ª mostra
Tinc una amiga que és una "manetes" ho sap fer quasi tot de manualitats, gaudeix desfent rellotges vells i  refent-los de nou, taules amb  dibuixos de trencadís, i ara està immersa en refer una barca que va trobar tota tronada en una parada dels antics encants vells. S'ha fet sòcia del Museu Marítim de la secció de modelisme nàutic i allí a més de deixar-li les eines adequades que a casa seva no té, passa l'estona aprenent de grans professionals d'aquest art.
Ahir em va convidar i amb un petit grup sortirem de les Drassanes amb un mini bus  cap a Garraf, allí el President del Club Nàutic ens rebé cordialment i junt amb el President de la secció de Barcelona, tallaren la cinta i inauguraren la que seria la 4ª edició de l'exposició del Modelisme Nàutic a Garraf. Les fotos parlaran per mi, ja que és una matèria en la que no hi entenc gens, però em vaig sentir còmode entre ells i les seves famílies. Ho viuen amb entusiasme, t'expliquen les hores de treball que comporta cada vaixell o barca, la majoria fetes a escala, tretes de peces velles que restauren o de plànols que s'han trobat i que un cop estudiats i posat en materials, passen a engrossar la història de naus de batalles o d'oci. Unes lupes ajuden a veure amb detall les figuretes de mariners, fanals, seients, cordes, veles, rems, poseu-hi tots els noms del que es compont una barca o un vaixell de guerra i que jo ara mateix no sé dir-vos, tot en miniatura perfeccionista. És tot un món de paciència i savi duria, de gent engrescada i sana.
Salutacions i copa de cava de benvinguda, presentacions i demès.






La segona part a la piscina del Club nàutic on alguns d'ells gaudiren com a criatures posant altres barques, submarins i vaixells fets per ells  també a escala, a dins l'aigua i amb direcció assistida feien navegar com volien. Un submarí de guerra, feia pujar i baixar el periscopi per gaudi de petits i grans. El matí de sol i ventet els acompanyava. Calia també veure els estotjos que s'havien fet per transportar-los i guardar-los, alguns semblaven joiells de vellut
t.

A les dues dinar de germanor amb participació de grups de modelisme d'altres clubs, recordo de Sabadell, Tarragona, Cambrils i ... Repartiment de diplomes, medalles i intercanvi de banderoles. 
Més cava i més festa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada