dilluns, 10 de desembre del 2012

PANEM ET CIRCENSES

Ja se que fa molt que no faig cap entrada però la raó és que gairbé mai no faig res. Avui com que si que he fet alguna cosa, entreo i us ho explico.

Amb el meu fill Joan i la seva nóvia Sònia hem estat al Caixa Forum veient dues exposicions molt interessants. De passada hem dinat allà.

La primera titulada ABANS DEL DILUVI / Mesopotàmia 3500-2100 a.C. absolutament fascinant amb informació exaustiva de la vida d'aquells temps, mapes, imatges, esquemes, reconstruccions virtuals  i moltes peces de terracota (és correcte en català?), baix relleus, plaques, collarets i joies, etc. sorprenentment ben conservades. Esgarrifa pensar que totes aquelles terres que van veure néixer la civilització siguin ara un focus
de problemes.

La segona LES ARTS DE PIRANESI. Una impressionat i imponent mostra de la seva obra com a arquitecte, gravador, antiquari, dissenyador i "vedutista" (el que ho veu). Giambattista Piranesi (Venècia 1720/ Roma 1778). Un món al·lucinant del qual destacarè el que és la seva sèrie més coneguda (m'he assabentat avui, jo): Carceri d'Invenzione (Presons imaginàries) i que a més a més dels gravats són projectades sobre una paret. Segons sembla van servir d'inspiració a la poesia romàtica i la novel·la gòtica.

Les dues molt interessants i recomanables.

3 comentaris:

  1. Noia si que vas avançada, avui a l´hora de dinar amb els compsnys de l'Encant, han parlat de les dues exposicions i les han recomenat molt, com fas tu. Benvinguda al bloc, encara que no surtis molt, sempre hi ha pensaments per comunicar, Ah! si tens possibilitats ja hem començat la Fira de Nadal, hi seràs ben rebuda com altres anys.

    ResponElimina
  2. Efectivament, les dues exposicions són enlluernadores. A mi em va agradar moltíssim la de Piranessi, potser per menys evident.

    ResponElimina
  3. Ah i què és això que mai no fas res? És que has perdut la teva capacitat de pensament i de crítica? És que penses que no ens interessa sentir-te? Crec fermanent que el bloc ha de ser plural i divers, tant cròniques com ressenyes, com pensaments, receptes de vida o de cuina, poesia i "lo que se tercie". Apa va, endavant que ens agrada trobar-te!

    ResponElimina