divendres, 21 de desembre del 2012

LA TRESCA I LA VERDESCA




Entre les moltes notícies que avui lluitaràn per a no deixar-me dormir, destaco:
  1. ·        Les armes als EE UU. Tan sols un botó de mostra: el que cal és armar els mestres.
  2. ·        Les vacunes de la polio al Pakistà s’han convertit en moneda política de primer ordre i de les persones d’aquest programa (metges, infermeres, etc), els talibans se n’han carregat 9 en aquest últims 3 dies.
  3. ·        La reforma educativa que no s’atura i que, a més a més costarà 100 milions d’€ (ja serà més).
  4. ·        Potser l’ampliació de la zona comercial de la T1 que compten que deixarà 119 milions més es fa pel motiu anterior. Angelets!
  5. ·        I una de molt bona: a la Cecilia Gimenez (la de la “restauració” del Crist de Borja li ha fet un contracte (ja signat) l’empresa de publicitat Mil Vueltas, com a Directora d’art. No cal donar-hi mil voltes, l’empresa mai no trobarà amb tan pocs mitjans una repercussió tan gran de la seva inversió. La subjecta activa diu que li han tornat la il·lusió i les ganes de seguir creant. Em permeto de llençar un crit apremiant: esglésies del món, tanqueu les portes! Si sabés fer-ho potser seria el moment d’engegar una campanya per internet i fer signar la gent.

Això contrasta amb la pel·lícula Seraphine, de dimarts a la Filmo, sobre una pintora francesa naïf i completament autodidacta que va ser descoberta per un col·leccionista alemany a qui feia de dona de fer feines. Una vida fascinant i una peli estupenda i entranyable guanyadora de set premis César, d’entre els quals a la millor pel·lícula i millor actriu. Us recomano la lectura de la ressenya a Wikipèdia. Jo ja l’havia vist l’any passat al Verdi on la van passar poquíssims dies i torno a pensar que no entenc com va passar tan desapercebuda. La buscaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada