divendres, 29 de gener del 2010

LA TRESCA I LA VERDESCA 50


  • Menció obligada a la mort de Jerome D. Salinger, ahir , als 91 anys. No us descobriré pas la seva trajectòria literària però si vull fer esment a que el seu afany per amagar-se "del mundanal ruido" i la fama d'esquerp i rar era perfectament buscada per ell, convençut que l'anonimat i l'obscuritat són el millor regal d'un escriptor (ahir mateix jo deia allò de la musa de la pau i el descans, recordeu?). Tot i amb això li van publicar moltes coses i la seva influència tant en escriptors com Updike i Philip Roth és ben coneguda. També dels seus escrits varen sortir moltes pel·lícules. Ja sabeu, doncs tranquil·litat i a escriure (i si no ens publiquen no passa res, potser ho faran quan ens morim).
  • Algú ha nascut abans del 59? De nosaltres, s'entén. Uf que bé o hauriem hagut de treballar dos anys més.
  • Sic transit gloria mundi. Heu vist les fotos de Zsa Zsa Gabor?I un marit que l'ha ha resistit vint i quatre anys sense divorciar-se ni un sol cop. Es clar que ara es presenta a governador per california pel partit republicà, el mateix de Schwarzenegger. Ja deia jo!
  • Avui, al 33, a 3/4 de 12, emeteix un documental Metrònom Ferrater, sobre el poeta. A no perdre-se'l. Jo el vaig conèixer. Era d'aquelles persones que la intel·ligèngia els surt per les orelles. I tan atractiu!
  • Que bé, la setmana pròxima comença Barcelona negra. Ja n'anirem parlant. Podeu trobar el programa complet a http://www.bcn.cat/cultura/bcnegra/2010/es/index.html No sé perquè no el puc posar com a link.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada