dijous, 21 de gener del 2010





30 Aniversari de la exposició de la Mertxe Hoyos a la Fundació Miró
El dia 30 de gener. L'exposició va ser en el "Espai 13" de l'edifici de Montjuich, des del 30 de gener al 17 de febrer del 1980.
Hem reunit en una presentació Picasa una selecció del dossier que la Mertxe guardava sobre el tema: documents, fotografies, crítiques... El material que ara pots veure a la xarxa s'inicia amb la portada del catàleg de la mostra i la introducció que ella va escriure. Li segueix una visita a la sala de l'exposició tal i com la va instal·lar i imatges d'algunes de les obres exposades, amb un estudi més detallat de la doble escultura "Masculí-Femení".
Hi ha també algunes de les crítiques que van aparèixer en els mitjans a propòsit de la mostra.

A continuació hi ha material que expressa el procés de recerca de la Merche Hoyos fins arribar a realitzar aquest treball: primer, alguna de les centenars de fotografies que durant llarg temps va anar fent als cactus, una de les seves fonts d'inspiració, i documents que va utilitzar per estudiar l'essència i la utilització de l'amiant-ciment que va ser el material que principalment va utilitzar en aquest cas. També va documentar el seu treball durant mesos en la fàbrica de Rocalla on al mateix temps anava observant la naturalesa i les possibilitats en l'amiant-ciment que allí veia al seu entorn. Finalment tenim una conclusió final seva sobre aquest material.

1 comentari:

  1. Marçal, la he anat a buscar i em diu que "no es troba la pàgina". Pots comprovar què passa?

    ResponElimina