dissabte, 15 de novembre del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 265


Tal com us he explicat en els altres apunts, la setmana ha donat per veure amics i trepitjar terra eivissenca vermella, fèrtil, mullada, tot un goig. L'apartat museus enguany ha sigut quasi nul, ja que durant 3 dies estaven tancats per festes, a més la pluja de dos dies feia perillós trepitjar els carrers costeruts de Dalt Vila amb perill de relliscades i conseqüències nefastes. Un taxi es va negar a pujar-me un tros, el taxista tenia el cotxe nou i no volia ensurts. Així que sols en vaig veure un, ja conegut però sempre interessant, us en he parlat en un altre viatge, és el
                           
Centre d'Interpretació Madina Yasiba.


Un centre petit i proper en el temps, bé proper fins a cert punt, ja que explica tot el que fa referència a l'època islàmica i a la fortificació àrab. Està ubicat just davant de la catedral d'Eivissa i compta també amb una oficina d'informació turística.
Es tracta d'un model de centre d'interpretació de nova generació, que aposta fonamentalment per la tecnologia audiovisual per transmetre coneixements de la Història d'Eivissa, que fou una important ciutat musulmana de l'edat mitjana.



La restauració que es va dur a terme en aquest espai recupera la memòria de l'antiga medina. En un entorn de llums i imatges, el seu màxim atractiu és una gran maqueta audiovisual, dibuixada a terra, on amb gran rigor i espectacularitat es mostra una evolució històrica de la ciutat.
Avui tanco la visita a l'illa, Eivissa dóna per més, però m'aturo ja , us deixo entre els fenicis d'ahir, els musulmans medievals i la gent d'avui. Tots plegats fan la Història.


1 comentari:

  1. I tant que fa història. I tu ens l'expliques de manera entenedora.

    ResponElimina