divendres, 18 de juliol del 2014



L'enigma d'avui és un personatge molt conegut (tant que no puc ni posar una foto d'un quadre seu), dibuixant, pintor i cartellista, vinculat a l’impressionisme i un dels principals impulsors del modernisme català.
Com a cosa curiosa i relativament poc coneguda diré que el 1912 heretà, entre d’altres coses, el monestir de Sant Benet de Bages, seu actual de la Fundació Alícia impulsada per Ferran Adrià. Al blog de l'amic Claudi Puchades, sí, el periodista i crític d'art, trec la informació que fins el 13 de setembre, tots els divendres i dissabtes a partir de les 8 del vespre, Món San Benet, ofereix la possibilitat de conèixer la seva història des de l'hort i els fogons als seus espais emocionals en una visita excepcional que inclou també un sopar a la posta de sol i una copa de cava al final del recorregut. Qui avisa no es traïdor.



4 comentaris:

  1. És Ramon Casas i Carbo. he visitat dues vegades el complex de Sant Benet, sempre de dia,amb la visita guiada t'expliquen la seva història, el complex Alicia i el pis on van viure la família Casas. Sens dubte una visita de nit deu tenir el seu encant afegit.

    ResponElimina
  2. Molt bé Maria Teresa. Seria maco poder fer una expedició, oi?

    ResponElimina