dimarts, 15 de juliol del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 347



NÚRIA 2014
Cabines que van i venen

Amunt, amunt cada matí

Novament a Barcelona. Hem allargat un xic l'estada a Núria perquè ens hi hem trobat molt bé. Bon temps, sols dos nits amb pluja forta i festival de llamps i trons. A les planes vaques i cavalls ens han fet companyia, no cal oblidar que la Vall de Núria és a 1964 metres d'alçada, lloc on pasturen en llibertat tant uns com altres. Feia pocs dies que havien parit i portaven les vaques els vedells enganxats al costat mentre anaven mamant i, les egües els ponis que els seguien amb les potes encara maldestres.
Ara una mica de geografia. Sempre m'han agradat els mapes, buscar itineraris i preparar-me els viatges amb guies adients. El diumenge 13, va tenir lloc la cursa de l'Olla, amb tres modalitats: l'olleta, l'olla junior i la gran cursa de l'Olla de Núria. S'anomena així l'espai entre set pics: Fontalva, Embut, Finestrelles, Eina, Noufonts, Noucreus i Fontnegre. El nostre poeta Maragall la anomena "la plana més bella", i realment ho és. Es va emportar la victòria per tercer cop consecutiu, l'esquiador de fons i corredor de muntanya de Cassà de la Selva, Marc Pinsach. Va explicar que la propera cursa crec que aquesta setmana la competirà a Les Dolomites. La barcelonina Laura Orgué va ser la vencedora en categoria femenina.
Nosaltres cada matí, desprès d'un bon esmorzar, hem agafat la telecabina i amunt cap l'alberg del pic de l'àliga. Allí iniciàvem la caminada matutina cap a una de les rutes assenyalades, poca estona això si, que desprès calia tornar i una no està per grans travesses. Al fons el Pic d'Eina de 2788 m. Coll d'Eina de 2682 i el Puigmal més amagat de 2910.
De moment agost i setembre serè a Barcelona, preparant canvis importants en el meu dia a dia. Bones vacances al que ja esteu fora i als que marxareu aviat.  

Marc Pinsach a Núria

1 comentari: