dijous, 14 de juliol del 2016

L'arpa i les seves vibracions, 423


Quatre actors del teatre català que donen el millor d’els mateixos dalt de l’escenari. Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom, representen aquesta obra d’Artur Miller, en català, dirigits per Silvia Munt.

L’obra, El Preu, és enginyosa i ens introdueix en un complex món de preguntes.
El programa de mà ens explica que Miller, té una obsessió que converteix en do d’una manera magistral: radiografiar el més íntim del ser humà. Com un cirurgià experimentat, va trepanant amb delicadesa en el més recòndit dels plecs més amagats de les nostres decisions vitals, ensenyant allò més profund i revelador de manera inexorable.

L’autor situa l’acció a l’Amèrica, del crac del 29, prou conegut per tothom, per les conseqüències que tingué, fent  trontollar els fonaments del sistema, que bé podríem situar a l’actualitat. Els personatges conviuen junts, la inèrcia, la capacitat d’estimar, la supervivència i el petit equilibri sobre el qual estan instal·lats.

Tarda de diumenge gaudint d’un teatre de qualitat. Són 105 minuts sense descans que ens porten per a situacions diverses:  baralles entre els dos germans Arquillué i Madaula, moments de tendresa dins del matrimoni Pere Arquillué i Rosa Renom. Cada frase i cada expressió dins de la seva mida justa.
Lluís Marco broda el paper d'avaluador de mobles antics, caracteritzat com un vell de 80 anys, dóna la nota còmica.

L’obra forma part de la programació del Grec 2016. Els barcelonins, podem sentir-nos satisfets de que, malgrat les dificultats que envolten la nostra cultura i  a la poca ajuda econòmica que rep, puguem gaudir si més no durant l’estiu  amb les programacions del Grec i també d’altres de peces interessants.



2 comentaris: