dimarts, 22 de desembre del 2009

LA TRESCA I LA VERDESCA 39


  • Oh quin gran goig, quina joia, obrir el bloc i trobar-me amb un article publicat, desconegut. Estava tan farta de trobar-me gairebé sempre a mi mateixa!
  • El Chavez ataca de nuevo. Ara, canviant el nom de la cataracta El salto del Angel per Churun Merú que és molt més de conya i sona més indígena. Ens està bé. Sabeu la història del descubridor Cardona, un català? Es veu que ell i el seu fill varen anar a veure a en Pau Vila per explicar-li el descobriment i li van donar aquest nom. En Pau Vila, el va incloure tal qual a la seva geografia (obra de referència a les escoles durant dècades). El Sr Cardona, tan viatjat ell, li va comentar al fill al sortir de can Vila: Churrun Merú no és, però que el busqui ell si el vol saber. Molt bona contribució a la ciència. El Chavez almenys hagués pogut tenir el detall d'esperar que passés el Nadal per treure'ns un àngel de tanta categoria. Si és que amb això de la laicitat mal entesa no es pot viure.
  • Fiança amb colecta per l'ex alcalde de Santa Coloma. El massoquisme popular no té fronteres. I si preparessim algun cop entre tots? Riuriem molt, segur i potser ens fariem rics i tot.
  • El PP emplaça als partits (els altres, s'entén) a adoptar un codi ètic com el seu. És que no hi ha un ja està bé per a res?
  • Que callin, sisplau, que callin o que parlin del tot d'una vegada. Ara, el govern està tan content amb el retorn de la Aminatu Haidar a casa que dissimulen i fan veure que ho han resolt tan bé. I, és clar, si es parla del Sahara la culpa és dels vuit anys de govern del PP. I perquè no es pot rectificar? I perquè no s'hi posen? I perquè, i perquè, i perquè. Al Cesar el que és del César i als del PP el que és del PP. Encara que ells hàgin començat.
  • No trobeu preocupant l'afany de parlar dels articles de gamma alta (o sigui luxe desfermat)? Haberlos, hailos, és clar però és com una mena de provocació en els temps que corren.
  • ADU (àvis del Món, units) tremolem: el Consell escolar avala el nou calendari escolar proposat.
  • Arreglar la Diagonal ara, crec que "no toca". Es podria millorar, d'acord però Ningú no és perfecte.
  • A quantes caceres heu estat convidats? A quants castells del Loira heu passat les vacances o almenys algun cap de setmana? No us vulgueu enganyar, no sóm ningú. Podriem qualificar-nos de virtuals.
  • Què posar a les nostres vides? Doncs un cactus de Nadal. Una planta que fa flors en forma d'estrelles i que a vegades mira cap avall , com si fos el cel el que aguanta la terra ; altres posa el cel a la terra al cofondre's amb estrelles. El plaer estètic crea la il·lusió d'una infinitat de coses. Tot amb una humil planteta. Aquest Viladevall, poeta floral, de qualsevol cosa en fa Nadal.
  • Fins el 10 de gener portes obertes als Museu de geologia i de zoologia. Última ocasió abans dels canvis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada