divendres, 4 de gener del 2019

L'arpa i les seves vibracions, 500

                                                                           
   500

Esmeralda i grup


Amb aquesta son ja 500 les aportacions al Bloc de les meves vivències i ho voldria compartir amb vosaltres.

El meu record es remunta al mes de març del 2010, quan uns dies abans la Mª Dolors, ens va proposar l’idea de crear un bloc, entre tot el grup d’escriptura, per plasmar-hi les nostres opinions. El grup, llavors, el formavem 6 alumnes i teníem de professora l’Esmeralda Berbel. La idea ens va engrescar i començarem a escriure-hi tots, la Mª Dolors, la Malole, la Marisa, la Celeste, el Rafel i jo.

Amb els anys hem escrits pàgines molt interessants i, com passa sempre,  poc a poc ha anat decaient  l’interès per a participar-hi. Actualment, ha decaigut quasi del tot.

La primera en desertar fou la Celeste, ens deixà sense més ni més, després la Malole va buscar altres canals d’escriptura amb el Borja. La Marisa que va canviar per classes de lectura. En quedarem tres, el Rafel, el nostre especialista en cinema, ara ens escriu per correu hotmail excel·lents fitxes de la història del cinema, la Mª Dolors també optà per volar més alt i escriu novel·les sota el guiatge del Borja. Ves per on m’he quedat sola, esperant el retorn, algun dia, dels companys.

De les meves vivències, vistes ara amb la distancia, en trec conclusions positives. El bloc m’ha permès seguir escrivint que era aquest l’objectiu al seu origen.

Al principi,  amb una certa por i després, més atrevida exposant el que veia, sentia i gaudia. Així he fet resums, potser agosarats de personatges, de música, tant dels concerts a l’Auditori, com en altres sales. De teatre; d’òpera al Liceu, de cinema i de diversos espectacles més, d’efemèrides de Barcelona i de Catalunya. Comentaris de viatges per Espanya i Europa i altres esdeveniments d'un cert relleu.

D’alguns escrits ara repassant-los no n’estic massa contenta. Actualment ho escriuria d'una altre manera, de tot se’n aprèn amb el temps. Altres que m’han costat temps i investigació; correccions amb l’ajuda del Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, n’estic més contenta; m’han durt a aprendre cada dia una mica més. Finalment, agrair  la fidelitat dels amics que em llegeixen i que desprès em fan la seva crítica.

Gràcies Mª Dolors per crear el grup. Enyoro la frescor de La tresca i la Verdesca de cada dia i l'enigma dels divendres que em feien buscar i re-buscar llibres de Barcelona.

Ara marxo uns dies a Galícia; a la tornada, seguiré com fins ara; comentant la pel·lícula del cinema Verdi, dins el cicle dels Dimarts Cultural, sobre L’ART AL CINEMA. Portarà el número 501.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada