dissabte, 21 de juliol del 2018

L'arpa i les seves vibracions, 486

Resultado de imagen de La favorite liceu barcelona

Assistim a l’última funció del Liceu d´aquesta temporada; Òpera ,La Favorite de Donizetti, obra escrita per encàrrec i amb llibret d’Alphonse Royer, Gustave Vaëz i Eugène Scribe. Estrenada a París en el 1840, narra una historia d’amor ambientada a l’any 1340 en un dels darrers dies de la Reconquesta i que acaba amb la mort de Leonor de Guzmán, la favorita del rei de Castella, Alfons XI, als braços del seu enamorat Fernand. El resultat és una obra equilibrada, a mig camí entre el gust francès, que inclou ballets i del belcanto tardà del mateix Donizetti

Derek Gimpel, el director escènic, situa en una època intemporal aquesta impossible història d’amor.

Òpera cantada en francès per intèrprets de gran vàlua. La mezzo Clémentine Margaine, en el paper de la favorita, Michael Spyres, en el del novici enamorat Fernand, el baríton austríac  Markus Werba en el rol del rei, Miren Urbieta en Inés confident de Leonor, impecable en l’ària que té assignada i, finalment el baix Ante Jerkunica en Balthazar prior del monestir, que va ser el més aplaudit després de la parella protagonista.
Resultado de imagen de La favorite liceu barcelona


La direcció musical de Patrickk Summers, semblava més un concert que una òpera, amb menció especial als instruments de vent i metall, i també els solos de flautes, corn anglès, l´oboè i el clarinet. La música corresponent al ballet és interpretada amb el taló abaixat enmig de les escenes de l’òpera.
Resultado de imagen de La favorite liceu barcelona


El cor dirigit per Conxita Garcia va demostrar gran professionalitat.

Coproducció del  Gran Teatre del Liceu i el Teatro Real de Madrid.

Resultado de imagen de la favorita liceu de barcelona

A la sortida els comentaris habituals i el desig de seguir escoltant bona música operística la propera temporada.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada