dilluns, 12 de març del 2018

LA TRESCA I LA VERDESCA










Unes de les mares que pariran el 19 de març i el quiròfan.
Dissabte varem visitar un lloc ben singular: una empesa (laboratori, granja, hospital?) per la investigació, creació i experimentació mèdica amb porcs. Aquests són els animals més semblants a  als humans genèticament i morfològica  i per tant mol aptes per a l'experimentació mèdica.
Després de tres anys d'ajustaments genètics, els animals que naixeran aquest dia 19 seran un 100% ideals.
Aquesta empresa no solament es dedica a la investigació sinó que és també un centre de cria i recerca mèdica i treballa en estricta col·laboració amb el Clínic, Bellvitge, diversos laboratoris, veterinaris etc. Les activitats són tan diverses com puguin ser les necessitats. En el seu quiròfan es fan operacions diverses que s'apliquen després als humans. Nosaltres varem veure un tocino al que havien practicat una operació de cataractes i diversos de trasplantament de ronyó que ja campaven força animats.
 Aquests tipus d'investigacions tenen una  importància cabdal per la medicina actual. Les instal·lacions, la neteja, l'esterilització i la cura són extremades, encara que nosaltres, com que només els vam veure a través de finestrals només ens varen aïllar amb botes de plàstic i la desinfecció acurada cada cop que entràvem en un nou espai.


I després encara varem veure una cosa interessantíssima, però que us l'explicaré demà .




1 comentari: