dilluns, 8 de gener del 2018

L' arpa i les seves vibracions, 472

DONOSTIA / SAN SEBASTIAN
Resultado de imagen de la paloma de la paz donostia
La Paloma de la Paz, de Basterretxea

L'estada a San Sebastian a casa d'una amiga,que em va convidar a passar amb ella i la seva família el dia del seu 75 aniversari,ha estat un encert en tots els sentits.Sobre tot per l'excel·lent acolliment que m'han fet. Pel paisatge tan bonic de la seva terra.Pel bon menjar i beure que t'ofereixen les diverses "TASCAS". Com és de llei per aquestes terres;no ha deixat de ploure cap dels quatre primers dies de la meva estada.
Resultado de imagen de oteiza escultor
Construcción vacia, de Oteiza

L'única diversió possible i a l'aire lliure i sota la pluja, ha estat passejarpel Passeig Marítim i veure com les onadesimpulsades pel vent trencaven per tot el litoral, en les tres platges i en els seus accidents geogràfics.
El Passeig marítim de San Sebastian d'un cap a l'altre, té una longitud de 6 quilòmetre; sense desnivells, sense cotxes i sense creuar cap semàfor, es pot recórrer en una hora; això si ben abrigats, ben calçats i amb un impermeable gegant que almateix temps que et protegeix de l'aigua i del vent, et permet veure l'espectacle de l'aigua espetegant, amb unes ones gegants,quan arriben a terra.
Resultado de imagen de el peine del viento
El peine del Viento de Chillida

D'est a oest es troben estratègicament col·locades davant del mar, tres modernes escultures que ens permeten gaudir de les formes creades pels seus autors, tots tres bascos. La Paloma de la Paz de Nestor Basterretxea,Construción vacia de Jorge Oteiza i El Peine del Viento de Eduardo Chillida.A les fotografies veureu les seves formesi, el temporal d'aigua que la major part dels dies, les banya amb més o menys fúria.És impactant la visió de cada una per la seva bellesa.
Un altre dia us explicaré més vivències d'aquesta setmana que ha donat molt de sí.
 .










1 comentari:

  1. Ja ho dic sempre: la vida, passa a fora de casa. Cal airejar-nos, veure coses diferents, parlar amb gent diversa i veure que tots no som iguals i molts cops ens ensenyen coses molt bones, veure un altre mar i onades diferents, saber que el món és gran i molt petit,que mai l'abastarem i sempre contindrà sorpreses. Sortint i trescant ens renovem. Que bé!

    ResponElimina