dilluns, 18 de setembre del 2017

l'Arpa i les seves vibracions, 461

EL TRIO ARRIAGA


Després del parèntesi de l’estiu, l’Institut d’Estudis Catalans ens ofereix la darrera part de “Música al Claustre”. Els concerts  va començar la temporada amb el lema “Cent anys del llegat científic i musical de Felip Pedrell”


Piano Erard finals del XIX

Dijous passat, tenint en compte la incertesa del temps, el concert va tenir lloc a la sala Prat de la Riba al primer pis de l’edifici. La dimensió mes petita de la sala respecte al claustre, la seva sonoritat i el confort de l’ambient  el van fer més agradable encara si cal, respecte als anteriors a l’aire lliure.
En els números 456 i 457 ja vaig escriure la ressenya de Felip Pedrell i els dos concerts escoltats.
L'acte tindrà lloc a la Sala Prat de la Riba
                                                                                  Sala Prat de la Riba


Aquest dijous sota el lema “La Puresa de la Música Instrumental”, el Trio Arriaga, ens va oferir  quatre peces; de Pedrell Elegia a Fortuny, de Granados, Trio amb piano, de Gerhadr  Trio amb piano i finalment de Gaspar Cassadó Trio amb piano.
El trio format per David Apellániz, violoncel, Felipe Rodríguez, violí i Daniel Ligorio, piano, reuneix tres músics de reconegut prestigi. La seva participació en els millors festivals europeus és molt extensa.  El seu últim treball està dedicat als compositors espanyols del segle XX: Mompou, Garcia Abril, Chapi, Albéniz i Arbós.
Daniel Ligorio toca un piano Érard de final del segle XIX, cedit pel Museu de la Música de Barcelona.
Només queda un darrer concert, el 22 de novembre. Si us animeu a assistir-hi, segur que passareu una bona vetllada.
Felip Fedrell aquest científic de la música, ens ha deixat un valuós llegat i se’l considera el pare de la musicologia catalana.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada