dijous, 20 de març del 2014

LA TRESCA I LA VERDESCA


Figues del meu paner

Abans, de tan en tant tenia incògnites. Ara, aquell abans se m'ha tornat una mena de terrabastall on hi poso tot allò que m'és incomprensible. Ho tinc atapeït, gairebé no m'hi cap res més. Tan sols de la lectura dels diaris, o sigui de les notícies de cada dia omplo molt més que no buido i acabo per no saber si sóc jo que ja no entenc res o si, de debò estic vivint en un món amb uns altres valors i coordinades. Abans sabiem que hi havia llenguatges específics, arcans de diverses professions que només coneixíen els iniciats :metges, advocats etc. Ara, i això és el que m'espanta, són els fets "normals" els que em semblen anormalíssims. Coneixem els fets , sí, sí, amb molt més detall que abans però els trobo incomprensibles. Hi ha unes raons amagades que segurament són la clau i aquesta és la que només tenen, segueixen tenint, els iniciats que ara són molt més nombrosos. Jo confesso que tot i haver-me informat -ad exhaustum- se m'escapa el que realment està passant a Crimea, o en les eleccions al parlament europeu. Ja no diguem al cas Bàrcenas, o Pujol fill, o a l'avió de Malaàsia. O perquè el  nostre (nostre?) ministre de l'interior donde dije digo, digo Diego, o com és que en vint anys no s'ha pogut solucionar l'herència Muñoz Ramonet, o perquè els nostres alcaldes, present i anterior, no prenen alguna pastilla que els faci recordar coses obvies del cas Millet, o el perquè de l'acoso y derribo de la Carme Forcadell, fins fa poc una mena de colom de la Pau, o la incapacitat del nostre , altre cop l'interrogant, ministre d'educació per entendre les incongruències de la llei d'educació, o que els maltractadors hàgin de viure amb les sevs víctimes perquè no tenen on anar a caure morts (breva que no caurà), o, o, o, o, o,....oooooooooooooooooooooooooooh! 

4 comentaris:

  1. VIVO SIN VIVIR EN MI.....(Santa Teresa dixit)

    ResponElimina
  2. Dons si, senyora meva, tens tota la raó. I encara no has parlar del tema més flagrant des de'l punt de vista jurídic: la llei que no permetrà intervenir en temes de justicia internacional. Sembla ser que tot va venir del tema dels xinesos, que van presionar per no ser imputats pel genocidi del Tibet. Però és que aquesta llei no s'aguanta per en lloc! És una vergonya internacional. I si està malament la llei, encara és més incomprensible que tingui efectes retroactius. Es una pifiada jurídica com la copa d'un pí. Jo també "visc sense viure en mí".
    f

    ResponElimina
  3. No si és que toquis el tema que toquis tot està igual. Acabarem tots amargats i sense forces.

    ResponElimina
  4. El meu cervell també dóna voltes i està confús i enrabiat amb tanta incongruència, i sembla no tenir fi el que ens ve a sobre.

    ResponElimina