dimecres, 8 de desembre del 2010

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 69

JORDÀNIA IV

AQABA

Llegeixo astorada el mal mortal i les amputacions que han fet uns taurons a Sharm el Sheij, al golf d’Aqaba en les platges d’Egipte. Seria una noticia més de les que llegeixo cada dia, però … el que passa és que jo em banyava tranquil·lament en la platja del golf el dissabte dia 27 del mes passat, fa sols deu dies. Les aigües del Golf d’Aqaba pertanyen actualment a Israel, Jordània, Egipte i Aràbia Saudí per parts iguals. El nostre guia ens indicava des de la barca, els quatre punts i ens deia que es podia esmorzar a Egipte, dinar a Jordània, berenar a Israel i sopar a Aràbia. El golf s’obre al Mar Roig.

Jordània té la gran sort de tenir al sud del seu territori aquest port, l’únic, el demés és terra desèrtica. El port li permet la seva expansió marítima per entrar i sortir mercaderies necessàries per la seva subsistència. Actualment si afegeix el turisme, hotels de luxe estan preparats per fer les delícies més exigents dels seus hostes al llarg de les platges d’aigües transparents. Nosaltres pernoctarem en l’Hotel Moevenpick Resort de 5**** de luxe asiàtic, us en puc donar fe. Un dels dies de la nostra estada van atracar tres creuers amb 800 passatgers cada un, (ficats en autocars els portaren d’Aqaba a Petra, 113 km. per l’autovia anomenada del desert, per tornar-los al creuer al cap d’unes hores), això es relativament nou.

Tornant als taurons, nosaltres innocents van llogar una barca per veure el fons marí proper a la platja, les anomenades barreres corals. Cada barca tenia cabuda per deu persones i podíem gaudir i fotografiar el fons del mar durant una hora, ja que la barqueta portava un fons de vidre, no cal dir-vos que ballava una mica, ara amunt, ara avall. A molt poca profunditat veureu el que vaig retratar, la barrera de coral, algunes esponges i peixos de colors. La zona està protegida i vigilada. La barca casi en alguna passada semblava que tocava el coral, està a prop de la superfície de l’aigua. Coral casi tot blanc, potser li faltava vida va comentar un botànic que venia a la nostra barca. L’extensió es ampla i llarga.

Ja veieu una altra vibració per compartir amb vosaltres.

1 comentari:

  1. De quina t'en has lliurat, noia! Ara que has de fer una novel·la, ja tens tema.

    ResponElimina